Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Stenlille - torsdag den 7. maj


Stenlille er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Stenlille er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lundehusene, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Grundlovsforhør – Overtrædelse af tilhold og trusler - Greve

Kl. 14.44 anmeldte en skrækslagen, 54-årig kvinde fra Greve, at en mand, som havde et forbud mod at opsøge hende, nu havde opsøgt hende på hendes arbejdsplads i Karlslunde. Da hun havde opdaget ham, havde hun gemt sig på stedet, så han ikke kunne finde hende. Politiet satte hurtigt kursen mod kvindens arbejdsplads, men den mistænkte havde inden politiets ankomst forladt stedet i en varebil. Han blev hurtigt identificeret som en 56-årig mand fra Glostrup, som ifølge offerets forklaring også havde opsøgt hende dagen før i et supermarked i Greve og her verbalt truet med at gøre skade på hende. Derudover havde han oplyst, at han ville opsøge hende på arbejdspladsen næste dag, hvilket han så gjorde med baggrund i anmeldelsen fra kvinden. Den 56-årige blev senere på eftermiddagen fundet på en adresse i Greve, hvor han opholdt sig. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelserne af forbuddet mod at opsøge den 54-årige samt trusler på livet. Anklagemyndigheden konkluderede efter en vurdering af de seneste sager mod offeret sammenholdt med den 56-åriges øvrige sager, at han skulle fremstilles i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling. Han har derfor overnattet i et arresthus og vil torsdag blive fremstillet i Retten i Roskilde kl. 13.30 med påstand om varetægtsfængsling.

Ihærdig butikstyv – Kalundborg

Kl. 16.04 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi, Sct. Jørgensbjerg, at en mand var blevet tilbageholdt efter tyveri af øl. Manden var gået gennem kassen uden at betale, hvorfor personalet havde råbt ad ham. Han var derefter begyndt at løbe fra stedet, men blev indhentet og ført tilbage til supermarkedet. Politiet kørte til stedet og anholdt en 22-årig mand fra Stenlille for tyveri af seks øl fra Aldi og for tyveri af andre varer fra andre butikker i Kalundborg. Dem medbragte han i en pose og kunne ikke fremvise nogen kvittering for disse varer. Der var tale om to deodoranter, som han en time tidligere havde stjålet fra butikke Normal, Kordilgade, og en powerbank, som var blevet stjålet fra supermarkedet Lidl, Elmegade. Den 22-årige blev sigtet for tyveri af varerne til en samlet værdi af 413 kr., afhørt til sagerne og løsladt lidt senere på eftermiddagen. Han vil dog høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Vold mod kvinde – Parkvej, Køge

Kl. 1634 anmeldte en 49-årig kvinde fra Køge sig umotiveret overfaldet af en fremmed mand, der pludselig overfaldt hende, da hun gik ad Parkvej, medens hun talte i telefon. Manden kom springende ud fra et buskads og overfaldt hende med adskillige knytnæveslag mod kroppen, flere klem om torsoen og riven i håret. Da et vidne gjorde opmærksom på sin tilstedeværelse, gik manden i den retning, hvorfra han var kommet. Efter anmeldelsen til politiet holdt kvinden øje med manden, som politiet kort efter kunne anholde. Der var tale om velkendt, 48-årig mand fra Køge, der ved anholdelsen var påvirket af både stoffer og alkohol. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev sigtet og afhørt til sagen. Den anholdte blev tillige undersøgt af en læge til vurdering af, hvorvidt manden kunne have behov for hjælp i øvrigt. Det var der ikke lægelig begrundelse for, hvorfor manden blev løsladt efter endt sagsbehandling. Inden sagen bliver afgjort strafferetligt, vil politiet dog i samarbejde med kommunen og andre relevante samarbejdspartnere forsøge at få tilbudt personlig hjælp til manden, så han ikke f.eks. begår overfald eller er til ulempe for øvrige i det offentlige rum.

Knallertkører med passager – Højby Stationsvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 17.41 bemærkede en færdselsbetjent, at en knallert blev ført af en ung mand, som ikke anvendte styrthjelm under kørslen, og som i øvrigt medbragte en passager under kørslen. Knallerten vurderedes til at kunne køre hurtigere end tilladt, hvorfor færdselsbetjenten henvendte sig til knallertkøreren og passageren ved togstationen, hvor de var standset. En 18-årig mand fra Nykøbing Sj. havde ført knallerten uden styrthjelm og med en passager, hvilket han blev sigtet for. Ejeren af knallerten var en 17-årig ung mand fra Højby Sj., der havde været passager på knallerten under kørslen. Knallerten var i øvrigt ikke ansvarsforsikret, hvorfor den 17-årige blev sigtet for de to overtrædelser. Politiet fik knallerten indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer, så den 17-årige vil som ejer snarest blive underrettet om resultatet heraf. Begge vil derfor høre nærmere fra politiet i anledning af kørslen.

Spirituskørsel – Nyvej, Højby Sj. - Odsherred

Kl. 20.21 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 55-årig mand fra Højby Sj. for spirituskørsel på en lille 30-knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Grundlovsforhør – Vold mod kvinde og barn – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 23.36 fik politiet en anmeldelse fra andre beboere i en beboelsesejendom om, at nogen måske blev overfaldet og slået i en lejlighed. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 30-årig kvinde og en pige på 6 år, som begge bar præg af at være blevet overfaldet af et mandligt familiemedlem. Der var tale om en spirituspåvirket, 41-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt som mistænkt for vold mod de to øvrige familiemedlemmer. Begge ofre tog på skadestuen, hvor kvinden fik konstateret et flækket øjenbryn og pigen spor fra vold ved hendes hals. Det blev vurderet, at pigen skulle undersøges nærmere på Retsmedicinsk Institut for den vold, som hun havde været udsat for, herunder en vurdering af farligheden. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 12.30 ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Løse kvæg på vejene – Gislinge – Holbæk

Kl. 03.21 fik politiet et par henvendelser om 3-4 kalve, som løb rundt på offentlig vej. Politiet forsøgte i samarbejde med lokale borgere, der havde indfanget nogle af kalvene, at få identificeret ejeren, som viste sig at være en 27-årig mand fra Regstrup. Han kontaktede nemlig politiet selv kl. 05.37 og oplyste, at han savnede op mod 20 kvier. Han fik derfor overbragt oplysninger om de lokale borgere, som formentlig var i besiddelse af hans kvæg. Politiet har ikke modtaget oplysninger om trafikuheld som følge af kvægets udflugt ud på offentlig vej.

Cyklist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.40 fik politiet oplysninger om, at en cyklist kørte ad motorvejen mod syd og befandt sig omkring rastepladsen i Karlslunde. Politiet kørte ud på motorvejen og traf en ædru, 80-årig cyklist fra Greve. Han oplyste, at han var på vej til Solrød og ikke kunne finde anden vej dertil end ad motorvejen. Politiet fik ham god gelejdet væk fra motorvejen, så han kunne fortsætte sin cykeltur i mere trygge og reglementerede omgivelser.


OPFØLGNING


Løsladelse – Beluring ind ad vinduer – Dalgasvej, Køge

Politiet løslod den 52-årige mand fra Køge, som var blevet anholdt sent tirsdag aften efter et forsøg på beluring af en påklædt pige ind ad vinduer på en adresse på Dalgasvej, Køge. Han blev sigtet for at have gået ind på privat området og herfra taget fotos / beluret en påklædt pige gennem vinduer ind på hendes værelse. Den 53-årige blev afhørt til sagen og løsladt i løbet af formiddagen uden fremstilling i grundlovsforhør. Han er fortsat sigtet i sagen, som han vil høre nærmere om, når sagen skal afgøres.


Mand overfaldet i kolonihave – H/F Hvilen, Roskilde

Politiet har i løbet af onsdag arbejdet med tekniske undersøgelser i kolonihaven både i og omkring et kolonihavehus, hvor overfaldet på den 26-årige mand fra Roskilde menes at være sket. Han blev i fornødent omfang afhørt til sagen og kunne oplyse, at han tidligt om morgenen i kolonihaven pludselig og uden grund var blevet overfaldet udendørs af to fremmede mænd, som han beskrev som en dansk udseende mand med tyndt fuldskæg og en mand af anden etnisk oprindelse end dansk. De havde sagt, at offeret havde et økonomisk mellemværende med dem, men det kendte offeret ikke umiddelbart noget til. I forbindelse med politiets undersøgelser i kolonihaven blev to mænd kortvarigt anholdt på grund af mistanke om en rolle i overfaldet, men begge blev løsladt, da det viste sig, at de havde været sammen med offeret inden overfaldet og ikke kunne mistænkes i den anledning. Politiet arbejder nu videre med sagen om grov vold i et forsøg på at få identificeret overfaldsmændene ud fra de oplysninger, som politiet har i sagen.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi