Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Stenlille - onsdag den 7. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Stenlille er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Niels Pedersensvej, Greve
Bakkehældet, Valløby, Køge
Pernillevej, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skærbyvangen, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skolegade, Tune
Bogøvej, Kirke-Såby

 

Crossmaskiner stjålet fra ungdomsskole - Kirke-Såby – Lejre og Greve

Kl. 08.51 tirsdag morgen anmeldte ungdomsskolen på Bogøvej ved Kirke-Såby skole i Lejre, at de havde haft indbrud om natten omkring, hvor der blev stjålet otte crossmaskiner. Et vidne så en sort stationcar køre fra stedet høj fart kl. 03.11. De stjålne crossmaskiner er i farverne blå/hvid og orange/hvid, uden nummerplader, da de er beregnet til banekørsel.

En hundepatrulje som kørte ad Lindenborgvej i vestlig retning ved Roskilde omkring kl. 03.05 natten forinden havde mødt en crossmaskine med to unge på, som kom kørende imod patruljen. Da føreren af crosseren så politibilen kørte den ud på en nærliggende mark væk fra stedet i retning mod Ringstedvej. Politipatruljen forsøgte at følge med crosseren langs marken, men tabte den af syne. Crosseren kørte i sydlig retning og patruljen fandt frem til en crossmaskine, som var sat på Ringstedgade ud for nr. 105. Der var ingen personer omkring crossmaskinen, og patruljen gik spor med hund efter de flygtede personer, men sporet stoppede omkring Siloen på Maglehøjen i Roskilde.

På det tidspunkt havde politiet ikke fået anmeldelse om indbruddet i Kirke-Såby. Crossmaskinen blev indbragt til nærmere undersøgelse, hvor det senere blev afklaret at der var tale om en af de stjålne crossmaskiner fra ungdomsskolen.

Kl. 13.17 tirsdag fik politiet anmeldelse om, at der kørte fem crossmaskiner i lignende farver rundt i Gersagerparken i Greve, hvor de skabte utryghed på stisystemerne. Crossmaskinerne blev efterlyst til patruljerne i Greve, men politiet fandt ikke frem til køretøjerne.

Politiet har stor fokus på crossmaskiner, som også tidligere år har skabt utryghed i Greve området. Sagen om tyveri af crossmaskiner i Kirke-Såby sættes i forbindelse med de crossmaskiner, som dagen efter blev set i Greve. Politiet beder derfor borgerne om hjælp til at finde frem til crossmaskinerne. Både for at kunne levere maskinerne tilbage til ungdomsklubben, men også for at standse den farlige kørsel.

”Vi har en appel til borgerne i Greve om at ringe til os med det samme, hvis de ser crossmaskiner, som kører rundt på gader og stræder. Det er også meget interessant for politiet, hvis der holder crossmaskiner parkeret i skure, garager eller kælderrum” siger Benjamin Touré, der er fungerende politikommissær i Forebyggelse Sektor Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortsætter: ”Ring gerne med det samme. Så har vi bedre mulighed for at finde frem til crossmaskinerne og få sat en stopper for den farlige kørsel”

Vidner som har set noget i forbindelse med indbruddet i på Bogøvej i Kirke-Såby natten til tirsdag eller borgere, som har set crossmaskiner i Greve eller andre steder i politikredsen bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Cyklist ramt i højresvingsulykke – Fredensvej/Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 15.30 blev en 55-årig kvinde fra Ringsted ramt i en højresvingsulykke, da hun cyklede ad Fredensvej ud i krydset ved Roskildevej i Benløse, Ringsted. I samme retning kørte en 36-årig mand fra Ringsted i bil, men han skulle svinge til højre i krydset. I forbindelse med svingningen overså bilisten cyklen, som kom kørende bagfra. Bilisten kørte frem for lav hastighed og stødte i forbindelse med svingningen ind i den 55-årige kvinde, som styrtede på cyklen og kom ind under bilen. Kvinden var iført cykelhjelm, og hun fik ikke skader på hovedet. Hun blev reddet ud og kørt i ambulance til sygehuset, hvor hun blev behandlet for brud på sit ben. Politiet optog rapport om vigepligtsforseelsen og den 36-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Narkokørsel - Næstvedvej, Ringsted

Kl. 15.41 blev en 25-årig mand fra Stenlille blev standset på parkeringspladsen ved et supermarked på Næstvedvej i Ringsted til et rutinetjek. Føreren var påvirket af hash og desuden frakendt førerretten til at køre bil. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af bilen til en person uden kørekort

Gasbrænder startede brand i skur – Elmegården, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.43 kørte politi og brandvæsen til en brand i et haveskur, som lå bag en garage til et hus på Elmegården i Jyderup, Holbæk. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig yderligere og ingen personer kom noget til. Årsagen til branden viste sig at være brug af ukrudtsbrænder langs skuret, hvor en glød antændte træbeklædningen. Haveskuret fik brand og sodskader som følge af branden. Husets ejer blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild, og han kan forvente en bøde i sagen.

Færdselsuheld med mistanke om narkokørsel, Køgevej, Hårlev – Stevns

kl. 16.54 skete et uheld på Køgevej i Hårlev, Stevns, da 55-årig mand fra Karise holdt stille mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Køgevej mod Lystrup. Bag fra kom en 19-årig mand fra Klippinge kørende, men han opdagede for sent, at bilen forude holdt stille. Den 19-årige påkørte derfor den 55-åriges bil, så den blev skubbet omkring 15 meter frem og holdt stille i siden af vejen. Begge bilister blev kørt til tjek på sygehuset, men ingen af dem var kommet noget alvorligt til. Politiet mistænkte, at den 19-årige bilist var påvirket af euforiserende stoffer, så han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal afklare om han havde indtaget narko forud for kørslen, som endte i uheld. Politiet optog rapport om uheldet, og den 19-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Bil taget fra narkobilist – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 19.30 traf en patrulje en personbil ved Cirkle K tanken på Københavnsvej i Roskilde. Bag rattet sad en 20-årig mand fra Hedehusene, som politiet mistænkte havde røget hash under kørslen. En test med narkometer bekræftede dette, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 20-årige havde fem endnu ikke afgjorte sager om narkokørsel i samme bil, som var en han havde lånt. Politiet besluttede derfor at bilen skulle beslaglægges med henblik på konfiskation. Bilens ejer blev orienteret om beslaglæggelsen, men ønskede rettens vurdering af sagen. Beslaglæggelsen vil derfor bliver forelagt retten, som også senere vil tage stilling til, om bilen endeligt kan konfiskeres, når sagerne om narkokørsel skal afgøres. Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årige løsladt, og han vil høre mere fra politiet i sagen, når svaret på blodprøven kommer.

Bilist påvirket af hash og amfetamin – Ejbyvej, Bjæverskov, Køge

Kl. 19.45 blev en 29-årig mand fra Polen med adresse i Danmark rutinemæssigt standset på Ejbyvej i Bjæverskov, hvor han kørte i en polsk indregistreret personbil. Føreren havde intet gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. En test med narkometeret viste positiv for hash og amfetamin, så den 29-årige blev sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 29-årig vil høre mere om sagens gang, når resultatet af blodprøven kommer.

Brand i skraldespande –Nygade/ Bysøplads, Holbæk

Kl. 19.52 kørte politi og brandvæsen til brand i flere skraldespande i Holbæk By. En jernskraldespand foran en slikbutik på Nygade brændte, men blev slukket uden at der skete skade på noget. På Bysøplads omkring 100 meter fra Nygade brændte det i to jernskraldespande kort efter. Også disse brande blev slukket uden at der skete skade på noget. Politiet mistænker at de tre mindre brande var påsat, eftersom de startede med så kort interval tæt på hinanden.

Vidner som har set personer omkring skraldespandene på Nygade eller Bysøstræde op til brandene startede kl. 19.52 og 19.55 bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bilist frakendt kørekort fik taget bilen – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 00.14 kørte en politipatrulje på Esbern Snaresvej i Kalundborg, hvor de ved en tankstation standsede en personbil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 40-årig mand, som politiet kendte særdeles godt i forvejen idet han havde hele 10 sager om kørsel i frakendelsestiden på samvittigheden. Det var nu 11. gang han blev sigtet for at køre bil, selvom han var frakendt retten til at køre bil i 10 år i en tidligere sag om bl.a. spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Ved dagens kontrol var han også påvirket af både spiritus og hash, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men bilen fik han ikke lov at beholde. Den beslaglagde politiet med henblik på konfiskation, som det er muligt ifølge færdselsloven ved gentagne kørsler i frakendelsestiden. Den 40-årige accepterede beslaglæggelsen. Når politiet får resultatet af blodprøven, kan den 40-årige forvente at høre mere om sagens videre gang. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med afgørelse af straffesagen.

Natlige narkokørsler – Roskilde og Køge

Kl.01.54 standsede politiet rutinemæssigt en personbil på Lindenborgvej i Svogerslev, Roskilde. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra København, blev testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget hash forud for kørslen. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse og efterfølgende løsladt.
Kl. 03.30 ved Cirkle K tanken på Københavnsvej i Køge blev en 27-årig mand fra Køge sigtet og anholdt for narkokørsel, da en narkometertest viste, at han havde indtaget kokain. Efter en blodprøveudtagelse blev han løsladt.

Begge mænd kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøverne kommer.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler