Nyt fra Stenlille i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Stenlille er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Vordingborgvej, Herfølge

Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup

Metalgangen, Karlslunde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ulvevej, Havdrup
Nørre Boulevard, Køge
Engvej, Kalundborg (forsøg)
Maglekærvej, Solrød Strand
Saxildsalle, Nykøbing Sj.
Fasanvænget, Jyllinge
Skovbominde, Greve
H. P. Hansensvej, Nykøbing Sj.
Birkelyparken, Greve
Skomagergade, Roskilde
Eriksvej, Roskilde (forsøg)
Nederskovvej, Tølløse

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Pulsen, Roskilde
Algade, Store-Heddinge

Tyveri fra køretøjer:

Slagelsevej, Gørlev Sj.
Tornegårdsvej, Gadstrup
Lerchenfeldvej, Kalundborg
Metalgangen, Karlslunde
Kirkebakken, Gadstrup
Rådhusstræde, Køge

Færdselskontrol for sikre veje – Køge og Stevns

Som led i en fælles europæisk indsats om at skabe sikre veje kaldet ”Roadpol” var en patrulje fra færdselsafdelingen på kontrol i Køge og Stevns kommune

Følgende færdselslovsovertrædelser i Køge lørdag mellem kl. 08.00-21.00:

Hastighed på motorvej i 110 km-zone:
1 x personbil (udlænding) – klip
1 x motorcykel - klip.
1 x personbil (udlænding) - betinget frakendelse af førerretten
1 x personbil – betinget frakendelse af førerretten

Hastighed i byzone:
1 x personbil til klip
1 x personbil med påhængsvogn - klip

Øvrige forseelser:
1 x sele ej anvendt
1 x befordret barn under 135 cm uden sikkerhedsudstyr - klip
1 x kørsel uden førerret.

Følgende færdselslovsovertrædelser Stevns søndag mellem kl. 15:00 - 21:00:

Hastighedsmåling foretaget på Vemmetoftevej i Rødvig Stevns med følgende resultat:

8 x klip
1 x ubetinget frakendelse - vanvidskørsel - Motorcykel målt til mindst 111 km/t i byzone.

Kl. 17.44 målte færdselspolitiet med en laser-hastighedsmåler en motorcyklist til at køre med mindst 111 km/t ad Vemmetoftevej i sydvestlig retning ca. 100 meter før Byvangen, hvor højst tilladte hastighed inden for den tættere bebyggede område er 50 km/t.

Motorcyklen blev ført af en 53-årig mand fra Store-Heddinge, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Da der er tale om en overtrædelse med mere end 100 % af den tilladte hastighed, inddrog politiet motorcyklistens førerret, således at han ikke længere må være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Sagen betegnes som vanvidskørsel, hvorfor politiet med hjemmel i færdselsloven kunne beslaglægge den 53-åriges motorcykel med henblik på konfiskation. Den 53-årige var ikke enig i beslaglæggelsen, hvorfor en dommer nu skal kigge nærmere på grundlaget herfor. Senere vil motorcyklisten blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Derudover blev der i resten af kommunen noteret følgende sigtelser:

2 x kørsel uden førerret
1 x sele, fører
1 x kørekort ej medbragt
1 x overlade køretøj til person uden gyldigt kørekort
1 x ulovlig lille knallert
1 x fejl og mangler


Fredag – lørdag:

 

Hærværk – Hovedgaden, Svinninge - Holbæk

Kl 07.16 kom der anmeldelse om, at en skole på stedet havde fået knust både tre vinduer og ruderne i en dør. På stedet blev fundet en flise, der tilsyneladende har været kastet mod døren. Politiet undersøger nu, om der kan findes spor på stedet, der kan føre frem til hvem, der er hærværksmændene.

Færdselsuheld – Vestre Grænsevej, Solrød

Kl 07.25 skete der et færdselsuheld i rundkørslen med Tåstrupvej, da en 40-årig kvinde lokal i en personbil med lav fart ramte en 56-årig ligeledes lokal kvinde på cykel. Cyklisten havde heldigvis cykelhjelm på og slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Arbejdsulykke – Københavnsvej, Roskilde

Kl 09.05 blev politi og ambulance tilkaldt til et firma, hvor en chauffør havde været i færd med at læsse varer af fra en lastbil. Chaufføren blev af personale fundet liggende bevidstløs og med skader i hovedet. De foreløbige undersøgelser tyder på, at manden er faldet ned fra liften og har slået hovedet mod jorden, uden at vidner har set det. Han er nu indlagt på sygehuset til behandling. Arbejdstilsynet skal nu undersøge sagens omstændigheder nærmere.

Kørsel uden kørekort – Stensbjergvej, Køge

Kl 09.30 standser færdselspolitiet en 32-årig mand fra Køge-egnen, der kom kørende i en personbil. Det viste sig, at manden ikke havde noget kørekort og i bilen blev desuden fundet en foldekniv. Efterfølgende blev en 31-årig kvinde, der er ejer af bilen, sigtet for at have overdraget bilen til en person, der ikke havde kørerkort.

Hærværk – Hovedgaden, Svinninge - Holbæk

Kl 09.39 kommer der anmeldelse fra en bilforhandler om, at en af de udstillede biler har fået forruden ved at der var kastet en lerkrukke mod bilen. Politiet efterforsker nu hærværkssagen for at se, om det er muligt at udfinde gerningsmændene.

Kørsel uden kørekort – Lyngvej, Køge

Kl 10.05 blev en personbil ført af en 44-årig mand fra Hedehusene standset, og det viste sig, at manden var frakendt førerretten. Da det var tredje gang inden for tre år, at det skete, så blev bilen beslaglagt på stedet med henblik på senere konfiskation.

For høj fart – Stensbjergvej, Køge

Kl 11.06 bemærkede en af færdselspolitiets køretøjer en personbil, der kørte for stærkt på stedet. En måling viste, at bilen, der blev ført af en 41-årig lokal kvinde, kørte 85 km/t selv om det var i en byzone. Patruljen fik standset bilen og sigtet kvinden, der nu står til at få frakendt sit kørekort.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl 13.43 skete der et færdselsuheld, da en 18-årig mand i en personbil ikke nåede at bremse for en forankørende bil, der holdt stille pga trafikken. Den påkørte bil blev derefter skubbet op i en forankørende bil. Kun materielle skader ved uheldet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl 13.49 skete der et færdselsuheld, da en 28-årig kvinde fra Falster i 2. vognbane pludseligt bemærkede, at der var kø foran hende. Hun trak derfor ind i 1. vognbane, men blev i det samme påkørt af en lastbil, ført af en 33-årig mand fra Sydsjælland. Kvindens bil blev derefter skubbet op i en forankørende personbil. Den 28-årig kvinde blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset.

Færdselsuheld – Egedesvej, Køge

Kl 14.56 skete der et færdselsuheld, da en skraldebil, der havde fået slået hul i sin benzintank, dryppede brændstof på vejen i rundkørslen ved Nordhøj. En personbil ført af en 77-årig mand fra København kunne på grund af den glatte vejbane efter brædstoffet ikke bremse og ramte derfor op bag i en forankørende personbil ført af en 46-årig mand fra Køge-egnen. Kun materielle skader.

Narkoaktion – Jernbanegade, Roskilde

Kl 15.00 var lokalpolitiet fra politiet i Roskilde på narkoaktion ved stationen i byen sammen med en af politikredsens narkohunde. Flere personer blev undersøgt, og på en 14-årig dreng fra Roskilde, blev fundet en mindre klump hash, mens der på en 18-årig ung mand fra Holbæk blev fundet både en mindre klump hash samt en kniv.

Personalet fik på et tidspunkt mistanke til, at en personbil kunne blive brugt i forbindelse med handel med stoffer og valgte derfor at ransage bilen, der tilhørte en 25-årig mand. Der blev ikke fundet stoffer i bilen, men politifolkene fandt dog en dolk i bilen, som den 25-årige blev sigtet for at være i besiddelse af.

Færdselsuheld – Borupvej, Køge

Kl 16.09 skete der et uheld, da en 22-årig kvinde fra Midtsjælland kom kørende og ramte en 13-årig lokal pige, der som fodgænger var ved at krydse vejen. Pigen røg op på forruden af bilen og blev efterfølgende kørt til sygehuset til videre behandling.

 

Ville køre fra politiet – Stationsholmen, Greve

Kl 21.15 kørte politiet til stedet, da der var kommet anmeldelser om skud i området. Det fandt patruljerne dog ingen tegn på. Men politipersonalet bemærkede en knallert med tre unge på. De unge ønskede ikke at stoppe og snakke med politiet, men forsøgte i stedet at køre derfra. I den forbindelse kørte de forbi en af politiets hundefører, der var ude at gå spor med sin hund. Hun forsøgte at få knallerten til at standse, men blev ramt på sin arm, da knallerten med de tre kørte forbi. Det førte til, at patruljehunden tog fat i den bagerste af de tre unge, der derfor faldt af knallerten. Der var tale om en 14-årig lokal dreng og på ham fandt politifolkene en kniv.

Ville køre fra politiet – Ringstedvej, Bjæverskov

Kl 21.25 ville en politipatrulje standse en ung mand på knallert, men han besluttede sig for at forsøge at køre fra politiet. Det lykkedes dog patruljen at få standset den 17-årige unge mand, og det viste sig, at han havde en kniv på sig. Han er nu sigtet for kniven og for ikke at efterkomme politiets anmodninger. Knallerten blev taget med ind til nærmere undersøgelser.

Bil beslaglagt – Vordingborgvej, Køge

Kl 23.40 standsede en patrulje en personbil ført af en 18-årig ung mand fra København, da der var mistanke om spirituskørsel. En alkometertest viste, at manden havde drukket mere end det tilladte og samtidigt var der også udslag for cannabis. Da manden var påvirket i en grad, så det svarer til definitionen på vanvidskørsel, blev bilen beslaglagt mhp konfiskation.


Lørdag – søndag

 

Udenlandske butikstyve stjal fisk på dåse – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 08.29 blev en patrulje sendt til Super Brugsen, hvor to udenlandske mænd var blevet tilbageholdt for butikstyveri. Personalet havde bemærket de to mænd gå rundt i vinafdelingen, hvor de opførte sig mistænkeligt. Fra forretningens overvågning kunne medarbejderen se, at den ene mand puttede batterier i lommen. Ved nærmere gennemgang af videoovervågningen kunne personalet se, at også den anden mand havde puttet varer i lommen.

Ved kassen betalte den ene mand for en 6-pak øl, men varerne i lommerne blev ikke lagt på båndet. De to mænd blev stoppet ved udgangen og ført med tilbage på kontoret, hvor politiet blev tilkaldt. Den ene havde batterier og en dåse makrel i lommen til en værdi af 70,95 kr. Den anden havde en dåse kippers i lommen til 24,95 kr.

En patrulje kørte til stedet, hvor de to mænd, en 46-årig og en 51-årig fra Litauen blev sigtet for butikstyveri og taget med til politistationen, hvor de begge fik deres sag afgjort med en straksbøde. De fik begge lov til at gå, da bøderne var betalt. Butikken fik varerne igen og havde intet erstatningskrav.

Bil taget efter vanvidskørsel – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 13.54 blev en 43-årig mand fra Greve til vanvidsbilist, da han blev blitzet i en hastighedskontrol på Hundige Strandvej ud for Greve Marina. Den automatiske trafikkontrol målte den 43-årig mand til at køre hele 125 km/t i byzonen, hvor det kun var tilladt at køre 50 km/t. Senere på dagen bankede politiet på døren hos den 43-årige bilejer, som blev gjort bekendt med sagen. Kører man med en hastighed på mere en 100% over det tilladte, så betegnes det som vanvidskørsel. Det giver politiet mulighed for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation og at inddrage bilistens førerret på stedet.

Den 43-årige erkendte, at det var ham selv, som havde ført bilen og afleverede sit kørekort og sin bil uden protest. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan konfiskeres endelig og hvilke konsekvenser det får for den 43-åriges kørekort. Derudover venter der den bilisten en ganske betydelig bøde i sagen.


Bilist og motorcyklist i uheld – Tranemosevej, Reerslev, Ruds Vedby – Kalundborg

Kl. 16.06 skete et sammenstød, da en bilist drejede ind til en ejendom, men stødte sammen med en modkørende motorcyklist. Bilisten, en 63-årig mand fra Holbæk, kørte mod nordvest, hvor han i Reerslev skulle svinge ind ved en ejendom. I forbindelse med svingningen kørte bilisten sammen med motorcyklisten, en 52-årig mand fra Brøndby, som kom til skade ved sammenstødet. Motorcyklisten blev hentet med lægehelikopter og bragt til sygehuset med alvorlige skader, men han var ikke i kritisk tilstand. Bilisten blev tilset i ambulance. Vejen blev spærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. Brandvæsnet stod for at fjerne lækket olie fra vejbanen.

Den 63-årige bilist havde ikke et gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten i en gammel sag om spirituskørsel. Han blev rutinemæssigt testet med alkometeret, men var ikke påvirket. Bilisten blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Mand sigtet for hærværk – Bregnevej, Roskilde

Kl. 20.48 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik ad Havevang og videre af Bregnevej, hvor han råbte og slog på biler. En bilejer anmeldte, at hans bil havde fået en bule på bagenden. En hundepatrulje satte kursen til området, hvor de traf den mistænkte, en 50-årig spirituspåvirket mand, som blev anholdt og sigtet for hærværk. Han blev taget med til afrusning i detentionen, da han ikke var egnet til at færdes på gaden og modsatte sig politiets anvisninger. Den anholdte blev løsladt tidligt næste morgen, da han var dampet lidt af, og han kan nu forvente at høre mere fra politiet om erstatningskrav og bøde i sagen.

Spirituspåvirket knallertfører kørte ind i lystmast – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.09 kørte en 52-årig mand fra Jyderup galt på knallert, da han overså en lystmast på Hovedgaden i Svinninge og ramte den med siden af knallerten. Den 52-årige ramte desuden lysmasten med sit knæ og fik en alvorlig skade. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor det viste sig at knallertføreren var beruset. Han blev indbragt til sygehuset til behandling og fik udtaget en blodprøve, som skal vise hvor høj hans promille var under kørslen. Politiet optog rapport om uheldet og afventer nu resultatet af blodprøven.

Brand i stjålet bil – Fløjterupvej, Karlslunde, Greve

kl. 23.55 kom et alarmopkald om brand i en bil, der holdt i det fri på Fløjterupvej i Karlslunde. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor bilen var overtændt. Køretøjet lå i grøften, men var ingen personer i bilen. Brandvæsnet fik slukket branden og politiet undersøgte bilen nærmere.

Politiet kontaktede bilens ejer, som var på ferie og ikke havde lånt bilen ud til nogen. En patrulje kørte til bilejerens adresse i Greve, hvor det viste sig, at der havde været indbrud. Bil og bilnøgle var blevet stjålet i forbindelse med indbruddet. Undersøgelsen af den brændte bil viste tegn på, at branden kunne være påsat. Bilen er en Ford Galaxy, årg. 2011.

Vidner som har bemærket personer eller køretøjer på Fløjterupvej søndag aften kort før midnat, da branden startede, bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Kørte på kokain og hash – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 01.05 standsede en patrulje en 30-årig mand fra Brønshøj i en rutinekontrol på Østre Ringvej. En test med narkometeret vist positiv for kokain og hash, så den 30-årig blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, løsladt og vil senere høre mere i sagen, når blodprøveanalysen kommer.

Påvirket bilist stak af efter uheld – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 04.00 kørte en patrulje på Ny Østergade, hvor de bemærkede en bil, som holdt med lyset tændt foran en ejendom. Betjentene besluttede at kontrollere bilen rutinemæssigt, men den bakkede ud og begyndte at køre væk, da den ene betjent var på vej over mod bilen. Betjenten fik øjenkontakt med bilisten, som ikke standsede på betjentens tegn, men kørte væk fra stedet i hastigt tempo. Patruljen vendte bilen og satte efter, men tabte kortvarigt bilen af syne. Da betjentene igen så bilen var den tom og holdt den inde i en hæk, hvor den havde ramt et træ og et vejskilt.

Flere patruljer ledte efter den flygtede bilist, som blev fundet tæt ved uheldsstedet. Bilisten viste sig at være en 21-årig mand fra Borup, som var påvirket af spiritus og euforiserende stoffer. Han var uskadt efter uheldet. En alkometertest viste en promille over det tilladte og narkometertesten viste positiv for kokain, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han afhørt til sagen, som han erkendte. Politiet optog rapport om uheldet, og underrettede kommunen om de påkørte genstande. Den 21-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.


Søndag – mandag:

 

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Københavnsvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 07.15 ønskede en patrulje at foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil, der kørte ad Københavnsvej i nordlig retning. Da føreren af personbilen opdagede, at politiet kørte efter, blev hastigheden sat op, og i lyskrydset ved Ølsemaglevej fortsatte bilisten nordpå, selv om lyssignalet var skiftet til rødt, og en bus kom fra Ølsemaglevej ud på Københavnsvej.

Bilisten fortsatte med høj hastighed videre i nordlig retning med politibilen med udrykning bagefter, indtil føreren standsede på Holmehusvej, Jersie. Føreren var en 28-årig mand fra Køge, som i forvejen var frakendt kørekortet, og som politiet skønnede påvirket af narkotika under kørslen. Han blev anholdt og sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. I forbindelse med visitationen og ransagning af bilen fandt politiet ham i besiddelse en kniv med en bladlængde på 13 cm samt mere end 50 pølsemandsposer med knap 435 gram hashbolsjer samt fire hashkager med en samlet vægt på godt 53 gram. Endvidere var den 28-årige i besiddelse af en pengebeløb, hvoraf en del blev beslaglagt som afdrag på gæld til det offentlige.

De ulovlige hash-dele og kniven blev også beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven.Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 07.58 var en 39-årig mand fra Kalundborg forulykket under kørsel ad Kalundborgmotorvejen i østlig retning.
Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at den 39-årige var sluppet uskadt fra ulykken, som formentlig skyldtes aquaplanning i det regnfulde vejr. Hans personbil var trillet rundt og forårsagede skade på et vildthegn mellem motorvejen og Skovvejen. Ingen øvrige trafikanter var involveret, så politiet registrerede blot omstændighederne herved.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Springstrupvej, Holbæk

Kl. 10.48 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i krydset Omfartsvejen – Springstrupvej, idet to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 69-årig kvinde fra Holbæk var kørt i østlig retning ad Omfartsvejen. Hun ville i krydset ved Springstrupvej svinge til venstre for at fortsætte i nordlig retning, men blev under svingningen påkørt af en personbil, som en 66-årig mand fra Nykøbing Sj. førte ad Omfartsvejen i vestlig retning.
Der skete ringe materiel skade på de to biler, og politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt.

Grundlovsforhør – Færdselsuheld mv. – kvinde omkommet – Skovvejen, Svebølle - Kalundborg

Kl. 11.38 fik politiet via alarmcentralen melding om et alvorligt færdselsuheld, idet to biler var stødt frontalt sammen på Skovvejen, Svebølle, på en strækning, hvor der er én vognbane i hver retning. Ambulancer, redningspersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet, og vejen var som følge af uheldet og redningsindsatsen spærret for trafik i begge retninger.
På uheldsstedet lå to personbiler med store skader i den ene side af vejen, og i bilerne var der i alt tre personer. I den ene personbil blev en 69-årig mand fra Kalundborg som fører reddet ud og fløjet i lægehelikopteren til Rigshospitalet. I samme bil befandt sig en 60-årig kvinde fra Kalundborg som passager, men redningspersonalet kunne konstatere, at hun var afgået ved døden som følge af sine alvorlige kvæstelser. Hun blev efterfølgende bragt til skadestuen i Holbæk, idet hun skal undersøges nærmere for at få fastlagt den konkrete dødsårsag. Redningspersonalet fandt i personbilen også en hund, der var afgået ved døden.

I den anden personbil blev en 18-årig mand fra Jylland reddet ud og med politieskorte bragt til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling for sine skader, der viste sig ikke at være så alvorlige. En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af de implicerede køretøjer og uheldsstedet.

Under efterforskning af årsagen til ulykken kunne politiet vedr. parternes køretøjer konstatere, at den personbil, som den 18-årige havde været fører af, var meldt stjålet fra Hvidovre i starten af september. Den 18-årige blev således under indlæggelsen anholdt og sigtet for kørsel i den stjålne bil.

Efterforskningen i anledning af den stjålne bil blev sammenholdt med vidneforklaringer om, at den muligt var set sammen med en anden bil under kørslen i vestlig retning på Skovvejen. I den forbindelse fik politiet identificeret endnu en personbil, som viste også at være meldt stjålet fra Hvidovre i løbet af natten mellem lørdag og søndag. Denne stjålne bil var ikke impliceret i selve uheldet og var ikke i området under redningsindsatsen.

Rednings- og oprydningsopgaven blev afsluttet kl. ca. 15.00, hvor Skovvejen igen blev åbnet for trafik i begge retninger.

Den foreløbige konklusion på undersøgelserne i anledning af uheldet var, at den 69-årige som fører af sin personbil kørte ad Skovvejen mod øst, da en modkørende personbil ført af den 18-årige tilsyneladende kom over i den 69-åriges kørebanehalvdel med et frontalt sammenstød til følge. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget blodprøver af de to førere for at få klarlagt, om de måtte være påvirkede af enten alkohol eller narkotika under kørslen. Den 18-årige havde ikke erhvervet sig et kørekort inden kørslen i den stjålne bil.

Søndag eftermiddag lykkedes det politiet at finde den anden stjålne bil i Køge Bugt-området, hvor politiet traf den kørende med en 17-årig fra Sydvestsjælland bag rattet. Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i den stjålne bil uden førerret og fik efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af narkotika under kørslen.

Den 17-årige forblev i politiets varetægt efter afhøring i anledning af sigtelserne, idet hans færden og kørsel ad bl.a. Skovvejen forsøges klarlagt, herunder om han kan mistænkes for at have en rolle i forbindelse med færdselsuheldet.

Begge biltyve er fortsat i politiets varetægt, og anklagemyndigheden vil mandag kl. 13.00 fremstille både den 18-årige og den 17-årige i Retten i Holbæk i anledning af sagen, hvor de to anholdte bl.a. vil blive præsenteret for sigtelser om hensynsløs kørsel i de stjålne biler ad Skovvejen, inden ulykken skete. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning under grundlovsforhøret af hensyn til den fortsatte efterforskning for at få klarlagt alle detaljer før og under den voldsomme ulykke.

Hurtig knallert – Strandvejen, Strøby – Stevns

Kl. 15.20 sigtede færdselspolitiet en 55-årig mand fra Klippinge for at køre på en lille 30-knallert, som kunne køre hurtigere end tilladt, da han kørte på den ad Strandvejen.
En måling afslørede, at knallerten havde fået foretaget konstruktive ændringer, så den kunne køre mindst 57 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, hvilket den 55-årige blev sigtet for. Han vil derfor høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid, når sagen skal afgøres.

Blaffer på motorvejen – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 17.37 fik politiet den første af op imod 10 henvendelser om en mandlig blaffer, der gik i nødsporet på Sydmotorvejen i et forsøg på at finde kørelejlighed. En patrulje kørte til motorvejstrækningen, men blafferen var nu væk, så politiet fik ikke identificeret vedkommende og udfundet årsagen til hans ulovlige adfærd på motorvejen.

Brandundersøgelse – Stenlillevej, Østrup, Stenlille – Holbæk

Kl. 19.16 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre ildebrand i en privat bolig. Beboeren var netop kommet hjem og havde derefter slået alarm, da branden blev opdaget.

Det viste sig, at der var sket røgudvikling fra en kortslutning i en robotstøvsuger, der havde stået til opladning. Der var mindre sodskader i det rum, hvor støvsugeren stod, men ikke direkte skade på fast ejendom.
Politiet har optaget rapport om sagen for at få belyst de nærmere omstændigheder og årsagen til kortslutningen i støvsugeren. Ingen kom til skade.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 00.09 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Køgevej ved Søndre Ringvej. Narkometertesten indikerede nemlig, at den 18-årige var påvirket af kokain under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve inden sin løsladelse.

Narkobilist med narko på sig – Lupinvej, Kalundborg

Kl. 00.15 blev en 37-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket heraf. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 0,9 gram kokain, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 37-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi