Nyt fra Stenlille i politiets døgnrapport

Profilbillede

Stenlille er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Morsøvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Damvej, Gadstrup
Fælledvej, Benløse, Ringsted
Klosterkrogen, Ringsted


Primitiv madlavning på togstationen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 07.12 fik politiet en henvendelse fra DSB, som på overvågningen fra togstationen kunne se, at en mand var i færd med at lave mad på et primitivt gasblus inde i forhallen, hvor mange andre rejsende befandt sig.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at der inde i forhallen befandt sig bl.a. en skoleklasse og den pågældende mand, som på sit gasblus var ved at koge kartofler og gulerødder. Ventetiden i forbindelse med madlavningen fordrev han med at ryge en joint, som politiet beslaglagde som bevis i forbindelse med en sigtelse mod en 50-årig mand fra Køge, men uden fast bopæl i kommunen, for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 50-årige blev sluttelig bedt om at finde et andet sted til sin madlavning, inden politiet forlod stedet.

Færdselsuheld – Bagmarken, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 07.15 var der sket et sammenstød mellem to bilister på Bagmarken, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.
Politiet kørte også til uheldsstedet, hvor de implicerede stod i rabatten på vejen, så de ikke spærrede for den øvrige trafik.
En 20-årig kvinde fra Stenlille var i en personbil kørt i en personbil ad Bagmarken mod øst, da der skete et sammenstød med en anden personbil, som en 46-årig mand fra Nyrup førte i modsat retning. Bilerne ramte hinanden på deres respektive venstre sider, og sammenstødet var ikke voldsommere, end at de to parter blev tilset af ambulancepersonalet og konstateret uden behandlingskrævende skader.
Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved sammenstødet, der skete i vådt føre og regnfuldt vejr.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 09.00 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket ved rastepladsen Kongsted i det østgående spor på Vestmotorvejen.
Politiet kørte til uheldsstedet, hvor en 20-årig mand fra Ringsted blev reddet ud af en personbil, som var blevet delvist fastklemt mellem nogle træer ved rastepladsen. Ambulancepersonalet kørte den 20-årige til kontrol på skadestuen, men han var sluppet uden behandlingskrævende skader.
På uheldstidspunktet var det regnvejr og blæsende, da den 20-årige under kørslen i østlig retning havde en række køretøjer. Formentlig på grund af aquaplanning havde han mistet kontrollen over personbilen, der endte mellem nogle træer ved rastepladsen.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Odinsvej, Ringsted

Kl. 09.50 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset Næstvedvej-Odinsvej, så en ambulance var sendt til stedet.
Politiet fik klarlagt, at en 45-årig mand fra Holmegård var kørt i en personbil ad Næstvedvej mod nord frem til krydset ved Odinsvej, hvor han ville svinge til højre.
Samtidig kørte en 17-årig ung mand fra Ringsted på cykel på cykelstien i samme retning, men under bilistens svingning til højre ad Odinsvej stødte de to trafikanter sammen.
Cyklisten slap med diverse knubs og uden behandlingskrævende skader, og politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Tyveri fra borger – Svinninge – Holbæk

Kl. 11.08 anmeldte pårørende til en 87-årig mand fra Svinninge, at den 87-årige kl. ca. 10.10 havde fået stjålet sin pung med indhold, bl.a. dankort og kontanter, på vejen hjem fra supermarkedet Rema 1000 til sin egen bopæl i Svinninge.
Den 87-årige havde undervejs fået selskab af en fremmed mand, der havde talt om penge til sin syge mor, der var indlagt på et hospital, ligesom han i samme forbindelse havde fremvist et stykke pap med en tekst på.
Den fremmede havde under dette fået afledt den 87-åriges opmærksomhed fra tyveriet af pungen, som den fremmede mand kan mistænkes for at have stjålet, uden at den 87-årige opdagede noget.
Dankortet er nu meldt stjålet og kan således ikke misbruges af den fremmede mand, som blev beskrevet som: mand, 25-30 år, muskuløs af bygning, brunlig hudfarve, sort hår, sort fuldskæg, iført mørkt tøj og i øvrig dansktalende med accent.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket den beskrevne mand i Svinninge-området, så politiet måske kan få ham identificeret. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 12.54 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et uheld, idet en bilist var forulykket.
Det viste sig at være en 26-årig kvinde fra Holbæk, der som fører af en personbil under kørsel i vestlig retning havde mistet kontrollen over bilen formentlig på grund af aquaplanning, så hun forulykkede.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, og den 26-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Stukket i benet – Hyrdehøj-området, Roskilde

Kl. 13.00 slog forældre til en 17-årig ung mand fra Roskilde alarm, idet sønnen var blevet stukket i benet med en skarp genstand.
Politiet fik på Holbækvej i Roskilde kontakt til det 17-årige offer, som i en ambulance straks blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.
Ved en hurtig afhøring fik politiet straks identificeret en 15-årig dreng fra Roskilde, som kunne mistænkes for at have en rolle i sagen, idet de to parter kendte hinanden i forvejen og var mødtes i området bag forretningerne i Hyrdehøj.
Politiet kunne godt en time senere på gaden i et boligområde ved Holbækvej anholde den 15-årige, som blev bragt til politistationen i Roskilde med henblik på afhøring til en sag om grov vold.
Efter afhøringen, hvor både en forsvarer, en værge og de sociale myndigheder var til stede, løslod politiet den 15-årige uden at fremstille ham i grundlovsforhør ud fra nærmere og konkret vurdering af omstændighederne i sagen, idet den 17-åriges skader viste sig ikke at være livstruende.
Den 15-årige er fortsat sigtet for grov vold i sagen, som han og hans værge vil høre nærmere om på et senere tidspunkt.

Spirituskørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.29 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet var igen mandag en tur på Køgevej i Ringsted på den del af vejen, der er beliggende i tættere bebygget område. Formålet var igen at måle trafikanternes hastighed under kørsel på Køgevej, og tre bilister kom til at opleve at blive stoppet af færdselspolitiet.
Kl. 13.35 blev en 53-årig mand fra Slagelse i en varebil målt til at køre med mindst 85 km/t ad Køgevej i østlig retning. Han kan således forvente både en bøde og en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.
Kl. 13.51 kørte en 47-årig kvinde fra Ringsted med mindst 76 km/t i en personbil, hvilket vil udløse både en bøde og et klip i kørekortet.
Sidste sag var kl. 13.59, hvor en 28-årig mand fra København N blev målt til at køre mindst 87 km/t i en varebil. Sigtelsen mod ham kan forventes afgjort med både en bøde og en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.
De tre sigtede bilister vil derfor i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Færdselsuheld – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 14.49 anmeldte en 39-årig mand fra Roskilde, at han var blevet impliceret i et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor tre bilister var impliceret. Ingen var kommet til skade.
Politiet fik klarlagt, at den 39-årige og en 53-årig kvinde fra Rødovre, som begge kørte i personbiler, var standset op på grund af kødannelse i østlig retning omkring sidevejen Rabalderstræde.
Denne kødannelse overså en 59-årig mand fra Roskilde, så han påkørte bagenden af den 39-åriges bil, som herved blev skubbet frem i den 53-åriges bil.
I forbindelse med uheldet kunne den 59-årige ikke fremvise noget kørekort, idet hans førerret var blevet inddraget i 2011, da han undlod at aflægge en kontrollerende køreprøve. Dette aspekt indgår således i den rapport, som politiet har optaget om færdselsuheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 15.18 bemærkede en patrulje en personbil køre ad Køgevej i Hårlev og videre frem til et værksted på Faxevej, hvor føreren standsede og forsøgte at undgå at blive kontrolleret som fører af køretøjet, idet han skyndsomt skiftede plads fra førersædet over på passagersædet.
Patruljen havde dog haft kontakt med bilen og henvendte sig til en 28-årig mand fra Hårlev, som i forvejen var frakendt kørekortet. Politiet kunne også mistænke ham for at være påvirket af narkotika, men han ønskede ikke at medvirke i en narkometertest for at enten af- eller bekræfte mistanken.
Den 28-årige blev derfor sigtet også for narkokørsel og blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, så det kan blive afklaret, hvorvidt han var påvirket af euforiserende stoffer under kørslen.
Den 28-årige og også bilejeren, der havde overladt føringen af bilen til den 28-årige, kan forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk

Kl. 15.39 henvendte personale fra den forebyggende afdeling hos politiet i Holbæk sig på bopælen hos en 41-årig mand, fordi politiet mistænkte ham for at kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.
Ved ankomsten lugtede det kraftigt af hash på hans bopæl, hvor politiet ved den efterfølgende ransagning også fandt 111 gram hash, der blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 41-årige blev sigtet og afhørt til sagen, som han vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Narkokørsel uden førerret / våbenloven mv. – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 16.33 fik politiet en anmeldelse fra en bilist i en kø ved en fastfoodrestaurant ved outlet-centret, at der opstod et skænderi mellem førerne i to andre biler foran. Føreren hang ud ad vinduerne og råbte højlydt ad hinanden, indtil den forreste var blevet ekspederet og kørte fra stedet. Den bageste af de to bilister stod ud og fremtog fra bilens bagagerum noget, der kunne minde om skydevåben, inden føreren satte sig ind i bilen og kørte fra stedet.
Politiet kørte hurtigt til området og fik ud fra bilistens oplysninger lokaliseret de to bilister i området omkring Ringstedet, hvor politiet under fornøden sikkerhed tog kontakt til de to mandlige fører af køretøjerne.
En 39-årig mand fra Roskilde og en 32-årig mand fra Ringsted blev tilbageholdt, mens politiet fik klarlagt, at den 39-årige var i besiddelse af en løsskudrevolver og den 32-årige en låsbar foldekniv med en bladlængde på ni cm.
Ved en efterfølgende ransagning af den 39-årige bil blev han tillige fundet i besiddelse af lidt løsskudammunition til sit våben samt en jagtkniv, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål i at besidde det pågældende sted.
De to mænd blev sigtet for de respektive overtrædelse, og sigtelserne mod den 39-årige blev udvidet til også at omfatte narkokørsel og uden førerret i personbilen, han havde været fører af.
Den 39-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter afhøring også til disse sager om overtrædelse af færdselsloven. Han ønskede i øvrigt ikke at give sin tilladelse til politiets beslaglæggelse af det ulovlige våben, ammunitionen og jagtkniven, hvorfor en dommer nu skal kigge nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen.
Begge sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres efter afsluttet efterforskning, hvor videoovervågning fra området også vil indgå for at få klarlagt hændelsesforløbet præcist.

Hurtigt tilbagefald i narkosag – Odsherred

Kl. 16.40 henvendte politipersonale fra den nyligt åbnede nærpolitienhed i Asnæs sig hos en 63-årig kvinde fra den sydvestlige del af Odsherred kommune, idet politiet på baggrund af diverse tip kunne mistænke hende for at være besiddelse af narkotika.
Mistankegrundlaget forud for henvendelsen hos hende var godkendt af Retten i Holbæk, der havde givet politiet lov til at foretage en ransagning hos kvinden, der få dage tidligere var blevet løsladt efter en afsoning af en frihedsstraf for netop overtrædelse af narkotikalovgivningen.
Ved ransagningen af kvindens bopæl fandt politiet i alt 98,5 gram hash og en joint, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 63-årige blev sigtet for den ulovlige besiddelse af hashen, mens en mandlig bekendt, der var tilstede under politiets besøg, ikke kunne mistænkes for noget ulovligt.
Den 63-årige kan nu forvente igen at skulle stå til regnskab for besiddelsen af disse ulovlige stoffer på et senere tidspunkt.

Hastighedskontrol ved vejarbejde – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Mandag aften var en af politiets ATK-fotovogne igen ud på Køge Bugt Motorvejen på en strækning med vejarbejde for at måle trafikanternes hastighed.
Vejarbejdet var i begge retninger afmærket med skilte og skiltevogne, ligesom vognbanen længst til venstre var indsnævret for at gøre plads til vejarbejdet, hvor hastigheden ved skiltning var nedsat fra de normale 110 km/t til højst tilladt 80 km/t på strækningen.
Hastighedskontrollen foregik i det nordgående spor ved tilkørslen fra Solrød N/Cementvej og blev indledt kl. 20.30.
Målingen varede frem til kl. 00.19, hvor 2.705 bilister havde passeret målebilen. Af disse kørte 356 for hurtigt, så blitzen blev udløst.
20 bilister kørte så hurtigt, at de ud over bøden også vil få et klip i kørekortet, mens seks bilister kørte endnu hurtigere, så de vil blive mødt med en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Højeste hastighed blev målt til 138 km/t.
Påstand om betinget frakendelse af kørekortet kommer allerede ved en overskridelse af den gældende hastighedsbegrænsning med mere end 40 % på strækninger med vejarbejde, ligesom bødestraffen er fordoblet ved overtrædelser på sådanne vejstrækninger.
Politiet kan allerede nu oplyse, at ATK-fotovognen igen tirsdag aften vil være på plads, når vejarbejdet på motorvejsstrækningen mellem Solrød og Karlslunde rasteplads genoptages i aften- og nattetimerne.

Spirituskørsel – Sct. Bendtsgade, Ringsted

Kl. 00.59 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 01.40 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Store-Heddinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen og blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk
Flere artikler