Nyt fra Stenlille i politiets døgnrapport

Profilbillede

Stenlille er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Eriksmindevej, Greve
Klintedalsvej, Kalundborg
Tølløsevej, Hvalsø
Hovedgaden, Borup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bygager, Greve
Park Alle, Greve
Højdevej, Greve
Greve Strandvej, Greve (2 anmeldelser)
Bonnesvej, Greve
Fundersvej, Greve
Fiskernesvej, Greve
Blågårdsparken, Greve
Engblomstvej, Greve
Høvevej, Høve, Asnæs
Vissenbjergvej, Himmelev, Roskilde
Hjortholmvej, Skimmede, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Skaverupvej, Nykøbing Sj.
Tingvej, Vindinge, Roskilde
Nygade, Holbæk
Tinggårdslunden, Tune
Sigerslevvej, Store-Heddinge
Lammestrupvej, Borup
Skovbrinken, Englerup, Kirke-Såby (3 anmeldelser)
Artilleristen, Ringsted

Uopmærksomhedskontrol i trafikken

I hele denne uge er færdselspolitiet på vejene rundt om i politikredsen for at finde de uopmærksomme bilister. Det er særligt dem, der taler i mobiltelefon i stedet for at køre bil, som vi holder godt øje med. For der er uopmærksomhed involveret i over halvdelen af alle dødsulykker i trafikken. En undersøgelse, som Sikker Trafik har fået udarbejdet, viser at i Midt- og Vestsjællands politikreds mener 83 procent af de adspurgte, at det er enten en god ide eller en meget god ide, at politiet øger sin kontrol af bilister, der bruger håndholdt mobil bag rattet.

Indbrud i flere villaer i løbet af weekenden – Greve

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af den sidste weekend af uge 7 modtaget ikke færre end 10 anmeldelser om indbrud i private boliger i Greve kommune.
Det er gået ud over villaer på vejene Bygager, Park Alle, Højdevej, Greve Strandvej (2 anmeldelser), Bonnesvej, Fundersvej, Fiskernesvej, Blågårdsparken og Engblomstvej i Greve kommune.
Indbruddene er for hovedpartens vedkommende sket i tidsrummet fra fredag til søndag, mens et enkelt indbrud kan være sket i løbet af hele uge 7. Et indbrud på Bygager er dog sket allerede torsdag aften, men der er store fælles træk for indbruddene uanset tidspunkt.
Tyven(e) har i langt de fleste tilfælde pillet glaslisterne af en rude for at skaffe sig adgang til boligerne, mens en rude dog er blevet knust i et par tilfælde. Et enkelt sted er tyvens adgang til boligen sket på førstesalen efter knusning af en rude.
Boligerne er herefter er blevet gennemrodet i en søgen efter genstande, der kunne stjæles, f.eks. smykker og kontanter, hvilket er effekter, som ikke fylder så meget, og som derfor er lette at transportere væk fra området uden, at tyven(e) har en bemærkelsesværdig adfærd og derfor vil blive bemærket i lokalområdet.
Samtlige boliger er blevet undersøgt af politiet i et forsøg på at finde tekniske spor, der kan identificere tyven(e). Resultatet af disse tekniske undersøgelser afventes i øjeblikket, men politiet vil dog allerede nu meget gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt på de anførte veje i løbet af weekenden. Kontakt politiet på tlf. 114 med eventuelle oplysninger i sagerne.


Gode råd fra politiet til forebyggelse af indbrud

• Lad ikke dine værdier ligge åbenlyst fremme
• Hold et vågent øje i dit område - både dag og nat.
• Er dine døre og vinduer indbrudssikret?
• Ring hurtigt til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt i forhold til indbrud på telefon 114.
• Ring 112, hvis du observerer et igangværende indbrud, og hold øje, indtil politiet er fremme.

Læs mere om, hvordan du beskytter dig mod indbrud på www.stopindbrud.dk.
Du kan også læse mere om bl.a. Nabohjælp, sikringsrådgivning og forebyggende råd på politiets hjemmeside www.politi.dk/indbrud/forebyg-indbrud eller på www.botrygt.dk.
Læs mere specifikt om nabohjælp på www.nabohjælp.dk og hent eventuelt Nabohjælps app på din smartphone for at tilmelde dig.Fredag – lørdag:


Hærværk – Kalundborg Station, Kalundborg

Kl 0647 modtog vi anmeldelsen om hærværk på stationen. En rude var knust i indgangsdøren og der var smidt affald og kager rundt i ventesalen. Politiet sendte en patrulje til stedet, men fandt umiddelbart ikke nogen, der kunne sættes i forbindelse hærværket.

Hærværk – toget mod Kalundborg

En togfører fra DSB oplyste kl. 09.28, at der var begået hærværk i toget. Der manglede tre nødhammere og der var ligeledes stjålet en hjertestarter. Desuden havde gerningsmændene affyret en skumslukker på det ene toilet. Hærværket muligvis sket på strækningen fra Jyderup mod Kalundborg og tidligere fredag morgen i tidsrummet kl. 06.28 – 06.48.

Færdselsuheld – Schmeltz Plads, Roskilde

En 41-årig mand fra Roskilde på knallert ramte kl 10.30 en 85-årig kvinde, der var på vej over vejen for at gå hen til sin bil. Kvinden blev bragt til behandling på sygehuset, men havde ikke alvorlige skader efter påkørslen.

Falsk bankkvinde – Ringsted

En 85-årig kvinde fra den centrale del af Ringsted blev fredag middag ringet op af en mand, der gav sig ud for at være ansat i Nordea. Han fortalte kvinden, at hendes dankort var blevet misbrugt og at banken derfor ville hente det. Kort efter dukkede en kvinde op og hentede kvindens kort og koden til det. Der blev kort efter hævet 17.000 kroner på kvindens kort. Den kvinde, der hentede kortet, beskrives som 29-39 år gammel, 155-160 cm høj og kraftig af bygning. Hun var brun i huden med brunt hår og bar mundbind. Kvinden talte dansk og var iklædt mørk jakke og mørke bukser.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej ved Klostervangen, Ringsted

Kl 14.40 skete der en trafikulykke, da en 53-årig kvinde fra Fyn som fører af en bus, der skulle svinge til venstre ind på Klostervangen, stødte sammen med en personbil ført af en 75-årig kvinde fra Jyderup. I bilen var også hendes 78-årige mand som passager. De to køretøjer stødte frontalt sammen. Både kvinden og hendes mand blev alvorligt kvæstet ved ulykken. Manden var så alvorlig kvæstet, at han senere afgik ved døden.
En 29-årig kvinde fra Sorø, der kørte bag den 75-åriges bil, måtte bremse kraftigt, men kunne ikke undgå at blive part i de to andre trafikanters sammenstød. Hun slap uskadt fra uheldet.

Spirituskørsel – Skovvejen, Havdrup

En patrulje standsede kl 15.55 en bil med en 38-årig mand som fører. En alkometertest viste en promille højere end den tilladte og manden blev efterfølgende taget med til udtagning af blodprøve. Han vil høre yderligere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Holbækvej ved Nordre Ringvej/Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl 17.39 ramte en 20-årig mand, der kørte i en personbil og skulle foretage et venstresving fra Holbækvej ad Roskildevej. Herunder ramte han en 70-årig mandlig fodgænger fra Ringsted, der var på vej over fodgængerfeltet på Roskildevej. Den 70-årige røg omkuld på jorden, men slap fra påkørslen uden større skader.

Forsøg på tyveri – Høng - Kalundborg

Kl 21.36 modtog politiet anmeldelse fra en bilist, der ved Løve havde bemærket en kassevogn med anhænger, der havde forsøgt at stjæle diesel fra en tankstation. En politipatrulje fandt køretøjet forladt på en adresse i nærheden. Traileren blev umiddelbart taget med af politiet til nærmere undersøgelse.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

En 31-årig mand var kl 23.47 på vej i personbil mod nord på motorvejen, da han ramte noget vand på kørebanen og mistede vejgrebet. Bilen ramte derefter ind i autoværnet. En Falck-redder kom umiddelbart efter forbi stedet og kunne konstatere, at den 31-årige ikke umiddelbart var kommet til skade og at de var bestilt borttransport af bilen. Da føreren af den forulykkede bil fik begyndende ondt i nakken, blev han dog i ambulance kørt til tjek på sygehuset.

Taxichauffør snydt – Munkholmvej, Holbæk

Tre unge mænd løb kl 23.15 fra regningen. De tre var i taxi på vej fra Roskilde Station mod Holbæk, da de bad chaufføren om at holde ind ved Netto på Munkholmvej, da den ene skulle ryge. Pludseligt så de to andre passagerer deres snit til at stikke af fra taxien og umiddelbart efter løb også den smøgtrængende forsædepassager. De skyldte på det tidspunkt hyrevognschaufføren 746 kroner.

Spirituskørsel – Bygaden, Hårlev - Stevns

Kl 02.10 standsede en patrulje en personbil, hvor føreren, en 20-årig mand fra Sydsjælland, blev skønnet påvirket af alkohol. Manden erkendte da også, at han havde drukket for meget, og han blev taget med til blodprøve.

Påvirket bilist – Holbækvej, Jyderup - Holbæk

Kl 03.11 blev en personbil med fire unge mænd standset af en patrulje. Den 21-årige fører fra Holbæk-egnen blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, og en narkometertest slog da også positivt ud for både kokain og hash. Manden havde også både en peberspray og en kniv på sig. Han blev taget med til sygehuset til blodprøve og kan nu se frem til at høre mere fra politiet. Han erkendt umiddelbart, at peberspraye var hans, men til gengæld nægtede han ethvert kendskab til kniven.

Taxichauffør snydt – Jernbanegade, Roskilde

Kl 05.16 anmeldte en taxichauffør, at han havde samlet et par op på Buddinge Station for at køre dem til Roskilde. Kvinden steg dog af kort efter, mens taxien fortsat med den mandlige halvdel af parret mod Roskilde. Han fik dog pludseligt ”problemer med sit dankort” og løb fra regningen på 1441 kroner.


Lørdag – søndag:


Slagsmål endte med mange sigtelser – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 06.46 lørdag morgen rykkede politiet ud til ventesalen på Roskilde togstation, hvor to mænd var i slagsmål med hinanden.
På stedet traf politiet en 26-årig mand fra Roskilde og en 28-årig mand fra Kalundborg, som begge stadig var i gang med deres interne uoverensstemmelser. Politiet lagde sig imellem de to spirituspåvirkede mænd, hvoraf den 26-årige var den mest udfarende, så politiet så sig nødsaget til at frihedsberøve ham for at få skabt ro på stedet.
I forbindelse med frihedsberøvelsen blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men frihedsberøvelsen gjorde ham tilsyneladende så sur, at han kaldte politiet for mindre pæne ting under transporten til politistationen i Roskilde.
Her fortsatte han sit konfronterende sprogbrug og truede de tilstedeværende politipersonale med vold under håndteringen af den genstridige anholdte, inden han blev anbragt i detentionen til afrusning.
Sidst på formiddagen blev den 26-årige afhørt til sigtelser for både fornærmelig tiltale samt trusler mod politiet, inden han blev løsladt.
Den 28-årige mand fra Kalundborg blev indledningsvist blot bortvist fra Roskilde togstation, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, som vil sigte også ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deltagelsen i slagsmålet med den 26-årige.

Dele af taget blæst løs på hallen – Bispegårdsvej, Allerslev, Lejre – Lejre

Kl. 10.41 rykkede politiet ud for at foretage afspærring af et område omkring hallen, idet den nordvestlige del af taget på hallen var løstsiddende i blæsevejret.
Skadeservice og det lokale redningsberedskab blev kaldt til stedet, hvorefter politiet overlod opgaven med at sikre taget til disse to myndigheder.

Færdselsuheld – Teglværksvej, Starreklinte, Hørve – Odsherred

Kl. 13.49 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var kørt ud over en skrænt.
Det viste sig, at en tilskadekommen, 77-årig kvinde fra Føllenslev skulle reddes ud af sin bil, som hun forinden havde ført ad Teglværksvej mod sydøst. I en venstrekurve var hun af ukendte årsager fortsat ligeud, så hun var kørt ud over en skrænt og ind i en frugtplantage. Herved kom bilen til at sidde fast, så den kvindelige ikke selv kunne komme ud.
Ambulancepersonalet bragte hende på skadestuen, hvorefter hun blev indlagt på sygehuset til behandling for en alvorlig tilskadekomst som følge af uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret.

Færdselsuheld – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 14.41 var en bilist forulykket, så politiet blev alarmeret herom, idet flere genstande var blevet påkørt i den forbindelse.
Ingen var dog kommet til skade ved uheldet, efter at en 43-årig mand fra Borup var kørt ad Køgevej mod øst i en personbil. I forbindelse med en acceleration havde han mistet kontrollen over bilen, der efterfølgende havde påkørt et hegn, en busskur og endnu et hegn ved en plantage.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Påvirket biltyv forsøgte at snyde politiet – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.40 fik færdselspolitiet på Køge Bugt Motorvejen ved Køge kontakt til en personbil, som ved rutineopslag i politiets systemer viste sig at være meldt stjålet. Der var tale om en udlejningsbil, som ikke var leveret retur som aftalt og derfor var meldt stjålet.
Bilisten blev udramatisk standset på Karlslunde rasteplads, hvor politiet fik kontakt til en mandlig fører. Han oplyste ufortrødent sin identitet til færdselspolitiet, som sigtede ham for kørsel i den efterlyste bil, ligesom føreren blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen.
Den mandlige fører blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
I forbindelse med sagsbehandlingen fik politiet mistanke om, at den anholdte måske ikke reelt var den mand, som han havde udgivet sig for at være.
Den anholdte var reelt en 40-årig mand fra Rødovre, som erkendte at have oplyst generalia på sin lillebror for at slippe for diverse sigtelser.
Det gjorde han ikke, idet sigtelserne nu også kom til at omfatte kørsel uden førerret samt overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden, så en uskyldig dermed risikerer at blive undergivet strafferetlig forfølgning.
Den 40-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og afhøring til sigtelserne i anledning af kørslen i personbilen. Politiet underrettede efterfølgende udlejningsselskabet om fundet af bilen, så den kunne afhentes senere.

Forsøg på røveri mod personer – Jersie S-station, Birkevænget, Solrød Strand

Kl. 19.08 alarmerede to mænd på 22 og 27 år fra Greve politiet, fordi de var blevet truet af tre ukendte mænd ved Jersie S-station.
Ved S-stationen fik politiet kontakt til de to forurettede, der havde taget S-toget til Jersie station. På vej væk fra stationen blev de antastet af en fremmed mand, der bad dem følge med hen til et cykelskur. Her dukkede pludselige yderligere to mænd op, hvorefter de tre optrådte truende med diverse slag og forlangte at få nogle værdigenstande fra de to forurettede.
Den ene af de tre understregede trusler ved at fremvise en pistollignende genstand, men de tre fik intet ud af truslerne, idet det lykkedes den ene forurettede at flygte fra stedet og slå alarm.
De tre mistænkte løb fra stedet i ukendt retning, og politiet ledte efterfølgende efter dem med bl.a. en hundepatrulje. De mistænkte blev beskrevet som: A: mand, kraftig af bygning, iført mørkt tøj og halsedisse; B: mand, lille, iført mørkt tøj og halsedisse; og C: mand, 180-185 cm høj, iført mørkt tøj og halsedisse.
Eftersøgningen efter de mistænkte gav indledningsvist ikke noget resultat i en sag, som politiet behandler som et forsøg på røveri mod de to forurettede, hvoraf den ene blev tilset på skadestuen for eventulle skader som følge af nogle slag.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have bemærket de tre mistænkte i området ved Jersie S-station eller på flugt væk fra området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Hovvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.06 slog en nabo til en virksomhed alarm til brandvæsnet og politiet, efter at der var hørt et højt brag. Efterfølgende kunne naboen konstatere, at der var brand i et køretøj.
Brandvæsnet foretog slukning af ildebrand i en ladvogn, der var uden nummerplader. Der var ingen personer i nærheden og dermed ingen tilskadekomst i anledning af branden.
Årsagen til brandens opståen skal undersøges nærmere af politiet, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på brandens opstart.

Graffitimalere pågrebet – Karlslunde Parkvej, Karlslunde – Greve

Kl. 22.09 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som kunne se flere personer i mørkt tøj i færd med at male graffiti i en viadukt ved Karlslunde Centret.
En patrulje blev sendt til viadukten, hvor politiet kunne konstatere, at der var frisk maling på væggene, men ingen personer til stede.
Politiet ledte i området og fik kontakt til tre unge på 16, 17 og 17 år alle fra Greve, som var i besiddelse af spraymaling og tuscher. De blev alle sigtet for graffitihærværk i viadukten og fik beslaglagt i alt 17 dåser spraymaling samt 13 forskellige tuscher.
Efterfølgende underrettede politiet de unges forældre om sagen, ligesom de sociale myndigheder også blev orienteret om sigtelserne mod de tre unge.
Politiet afventer nu et eventuelt erstatningskrav fra kommunen, før de unge sigtede vil høre nærmere i anledning af sagen.

Mange biler forsamlet – Greve Main, Greve

Kl. 00.33 fik politiet en anmeldelse om, at op imod 200 biler og ca. 500 personer var forsamlet i området ved Greve Main, idet bilisterne måske kunne mistænkes for at ville køre hasarderet og hensynsløst.
Ved politiets ankomst til området gik forsamlingen af køretøjer og tilskuere straks i opløsning, hvorefter de spredtes hastigt i flere forskellige retninger. Ingen blev sigtet for noget efter politiets ankomst til området.

Bat i inderlommen ved diskotek – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.50 gestikulerede en ung mand kraftigt til en politipatrulje, der præventivt kørte ad Jernbanegade forbi restaurationerne i området.
Manden var en 17-årig ung mand fra Ølstykke, som var både lettere ophidset og påvirket af alkohol. Han var iført en åbenstående jakke, hvor politiet bemærkede, at der fra en inderlommen stak dele af et bat frem.
Den 17-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og blev ved en visitation fundet i besiddelse af en ca. 65 cm lang bat, som blev beslaglagt som bevis i sagen.
Politiet anholdt den 17-årige kortvarigt i forbindelse med sagsbehandlingen og for at få ham til at falde til ro, hvorefter politiet underrettede hans far. Han ankom til politistationen for at overvære afhøringen af sin søn og modsatte sig ikke beslaglæggelsen af battet som bevis i sagen.
Den 17-årige blev løsladt og overgivet til sin far, der som værge for sin søn vil høre nærmere om afgørelsen i sagen på et senere tidspunkt.


Søndag – mandag:


Mistænkelig forhold – Greve

Kl. 12.09 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som i området omkring Knøsen og Hundigegårdsvej havde bemærket et køretøj med nummerplader fra Bulgarien køre rundt i området. I køretøjet var nogle udlændinge, som havde udvist interesser for såkaldt storskrald i området, men som borgeren havde bortvist.
Politiet fandt ikke omhandlede køretøj og har dermed ikke fået afklaret, hvad formålet med disse personers færden i området måtte være.

Uro og uorden – Holmebækhuse, Herfølge

Kl. 12.54 rykkede politiet ud til en 33-årig mand fra Herfølge på grund af en anmeldelse om, at han havde kastet flasker på vejen for at undgå, at nogen færdedes omkring hans bolig.
Politiet fik overbevist den 33-årige om, at han havde en opgave med øjeblikkelig oprydning, hvorfor politiet ud fra en forventning om, at han ikke gentog sine handlinger, ikke foretog sig yderligere over for manden.

Butikstyveri – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 13.15 fik politiet henvendelse fra nogle vagter i outletcentret om, at to mænd var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet en trøje fra en tøjbutik. En ansat i butikken havde fået mistanke til de to mænd, der havde forladt stedet, men som vagterne fik kontakt til i området.
Politiet fik kontakt til de to tilbageholdte mænd, som var hhv. 25 og 31 år og begge fra Stenlille. De blev begge anholdt som mistænkte for at have stjålet en trøje til en værdi af 1.099 kr., som den 31-årige var i besiddelse af, da han var gået hen til et køretøj. Den anden blev fundet i området og blev efterfølgende fundet i besiddelse af knibetang og den alarm, som havde siddet på den stjålne trøje.
Begge anholdte blev sigtet for butikstyveriet og blev løsladt efter afhøring til sagen. De vil dog begge høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 13.42 var det sket et færdselsuheld i det nordgående spor på motorvejen umiddelbart efter afkørsel 32 Køge.
Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 61-årig mand fra Køge kørte i venstre vognbane. På grund af føret mistede han kontrollen over sin bil, som ramte autoværnet i midterrabatten og snurrede rundt.
En 64-årig mand fra Hvidovre kørte bagved og forsøgte at undvige samtidig med en opbremsning, hvilket en 30-årig mand fra Valby opdagede for sent. Han påkørte derfor den 64-åriges bil.
Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn frem til kl. ca. 14.30, hvor vejen var blevet ryddet for de implicerede køretøjer, så alle spor igen var farbare i nordgående retning. Uheldet medførte dog kødannelse bagud på både Vestmotorvejen og Sydmotorvejen.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 14.41 skete endnu et færdselsuheld på en af motorvejene ved Køge, idet to bilister var stødt sammen på Sydmotorvejens nordgående spor mellem afkørsel 33 Lellinge og sammenfletningen med Vestmotorvejen.
En 28-årig mand fra Vanløse kørte i vognbanen længst til højre og opdagede for sent, at de forankørende bilister næsten holdt stille på motorvejen.
Trods kraftig opbremsning kunne han ikke undgå at ramme den forankørende personbil, der blev ført af en 67-årig mand fra Vallensbæk Strand. Ved sammenstødet blev hans bil skubbet ud i nødsporet, mens den 28-årige snurrede rundt og røg ud i venstre vognbane, hvor den standsede.
Kun et enkelt spor var farbar forbi uheldsstedet under rednings- og oprydningsarbejdet frem til kl. ca. 15.15. En person blev kørt til kontrol på skadestuen, men ingen var dog kommet til skade som følge af sammenstødet.

Hurtig bilist var frakendt kørekortet – Tune Parkvej, Tune – Greve

Kl. 15.26 målte færdselspolitiet ved brug af et laserapparat en bilist til at køre med mindst 74 km/t, selv om højst tilladte hastighed på strækning er 50 km/t i tættere bebygget område.
En 46-årig mand fra Tune blev efterfølgende sigtet for både hastighedsovertrædelsen og også for kørsel i en personbil, selv om han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte være fører af bilen.
Bilejeren blev således også efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.
Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem hver især.

Anholdelse – Indbrud i værksted – Hvalsø – Lejre

Kl. 18.22 foretog politiet anholdelse af en 34-årig mand fra Store-Fuglede, fordi han var mistænkt for at være i besiddelse af effekter fra et indbrud i et værksted i Hvalsø om aftenen fredag den 18. februar.
En lås på en port til værkstedet var blevet opbrudt, hvorefter der var blevet stjålet tre ATVere. Politiet kørte efter anmeldelsen til stedet for at foretage en nærmere undersøgelse af stedet for at lede efter eventuelle spor, der kunne identificere indbrudstyven(e).
Sent søndag fik politiet oplysninger om, at en af de stjålne ATVere kunne befinde sig i Store-Fuglede. Den oplysning bragte politiet på sporet af den 34-årige, der på sin bopæl var i besiddelse af en af de stjålne ATVere. Den blev beslaglagt som bevis i sagen og med henblik på senere genudlevering til sin rette ejer.
Den 34-årige blev afhørt til sagen og forblev natten over i politiets varetægt, mens politiet fortsatte efterforskningen i sagen. Det betød efterfølgende, at de to øvrige ATVere også er blevet fundet et andet sted på Sjælland, så de kan blive leveret tilbage til rette ejer.
Politiet fortsætter nu efterforskningen i sagen i et forsøg på at finde ud af, om flere end den 34-årige kan mistænkes i sagen. Den 34-årige blev på den baggrund løsladt efter en nøjere vurdering af de konkrete omstændigheder i sagen.

Stukket i hånden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 18.49 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person under ophold på en perron på Roskilde togstation var blevet stukket, så en ambulance var blevet sendt til stedet.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Viby Sj. havde opholdt sig på perronen ved spor 3, da han blev opsøgt af nogle bekendte. De havde drillet hinanden og lavet uro et andet sted i Roskilde by, inden de bekendt opsøgte den 19-årige på perronen.
En af de bekendte stak den 19-årige i hånden med en spids genstand, hvorefter de alle forsvandt fra området.
Efterforskningen i sagen medførte bl.a. standsning af togtrafik omkring spor 2/3 på togstationen, indtil politiet fandt det formodede, anvendte stikvåben. Det viste sig at være en del af en paraply, hvis ene ende fremstod skarpt.
Den 19-åriges overfladiske sår blev behandlet af ambulancepersonalet, mens politiet ledte efter de mistænkte i området ved togstationen, men indtil videre uden dog at finde dem. I forbindelse med efterforskningen gennemgik politiet både videoovervågning på DSB-området og overvågning fra de tryghedskameraer, som er opsat i bl.a. Jernbanegade i eftersøgningen af de mistænkte.
Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til både ham, som stak den 19-årige, og de personer, som den mistænkte var i selskab med.

Færdselsuheld – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.08 fik politiet en anmeldelse om en forulykket bilist, der nu holdt på Skovvejen ved Nyrandsvej.
Det viste sig at være en 36-årig dansk mand, men med bopæl i Sverige, der var forulykket i sin svenske personbil. Han havde under kørsel i vestlig retning kørt gennem en større vandpyt, så han mistede kontrollen over bilen og ramte autoværnet.
Den 36-årige kom ikke til skade ved uheldet, og ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Tykmosevej, Havdrup – Solrød

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Polen, men med for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i frakendelsestiden i en polsk bil.
En narkometertest havde givet udslag for mulig påvirkning af benzodiazepiner, hvorfor den 38-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.
Han vil derfor høre nærmere politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk
Flere artikler